Start schooljaar na quarantaine

Start schooljaar na quarantaine

Start schooljaar na quarantaine

Hè hè, het eerste trimester is zo goed als gedaan en het einde van 2020 is in zicht. We blikken even terug op de start van dit schooljaar.

Na een lange tijd in quarantaine te hebben gezeten, konden we dan toch eindelijk weer naar school op 1 september, alleen niet op de manier die we gewend waren. Mondmaskers dragen, afstand houden en handen ontsmetten werden een dagelijkse routine, zowel buiten als tijdens de lessen. We zijn in een moeilijke periode toch aan een goed schooljaar begonnen, maar hoe voelen de leerlingen zich bij deze nieuwe start? Door middel van een QR-code konden leerlingen hun mening geven over hoe zij zich voelen bij deze speciale start.

Ik vind het leuk dat…

Sommigen vonden het leuk dat ze eindelijk weer naar school mochten gaan, anderen vonden het dan weer leuker dat ze meer vakantie hadden, maar de meeste leerlingen waren toch blij dat ze hun vrienden eindelijk konden terugzien en weer in een klas konden zitten met elkaar.

Ik ben gefrustreerd om…

Naast enkele leerlingen die gefrustreerd waren door sommige vakken of leerkrachten, was het antwoord op deze vraag  niet moeilijk om te raden: CORONA! De grootste frustratie ging naar het onzichtbare wezentje dat ons alleen nog maar problemen heeft bezorgd. Maar ook de regels die eraan verbonden zijn, zijn niet bij iedereen geliefd want veel plezier brengen deze regeltjes namelijk niet.

Ik hoop voor de toekomst dat…

“Corona verdwijnt”, die boodschap weerklonk wel luid en duidelijk. Ook dat de scholen snel terug zullen worden zoals ze vroeger waren en dat we allemaal weer samen kunnen zijn zonder problemen. Ook goede punten halen en slagen voor toekomstige examens zijn dingen waar we ook allemaal op hopen voor de toekomst.

Ik vind OLVI geweldig omdat…

Het gewoon een keigoede school is met supertoffe leerkrachten en leerlingen!

Ik verkies spray- of gelontsmetting…

 

 

 

 

 

 

Z. D.