Podiumbeest mevr. Bauwens

Podiumbeest mevr. Bauwens

De ‘podium’genen zitten in onze familie:  mijn moeder speelde toneel in de parochie en vader was een amateur kunstfluiter. Zelf was ik er op school als de kippen bij als er een vrijwilliger werd gevraagd voor toneel- en voordrachtvoorstellingen, om te zingen in de kerk, …  Ik stond paraat!

In 1985 ontstond de zanggroep Karee nadat ik meezong in een huwelijksviering, de eerste in een lange rij. Vanaf 1995 kozen we voor a-capellazang en traden we in vele plaatselijke parochie- en cultuurzalen op. Er kwamen heel wat verschillende genres aan bod.

Het CBS-orkest vroeg me in 1999 om in te springen als backing vocal voor een optreden en dit viel zo goed mee dat ik mocht blijven. Gedurende 10 jaar zong ik als backing voor artiesten als The Gibson Brothers, Freddy Breck, Barbara Dex, Paul Michiels, Jo Lemaire, Willy Sommers… te veel om op te noemen. Maar een geweldige ervaring!

Partituren kon ik niet lezen, maar het kriebelde om ook dit te leren. Daarom startte ik op mijn 43ste nog met lessen notenleer en leerde ik saxofoon én piano. Een hele nieuwe wereld ging voor me open. Tot op heden volg ik nog altijd les in de plaatselijke academie en verlies me graag zowel in klassieke muziek als in hedendaagse liedjes.

Tijdens mijn vakantie op een cruiseschip in 2019 won ik de zangwedstrijd ‘The Voice at sea’.  De mooiste ervaring van mijn eigen muzikale reis!

Een ander podiumgenre lonkte. Na de auditie voor een rol in de musical ‘Oliver’ van het productiehuis Camerata Productions kreeg ik een nieuwe kans om mijn talenten te ontplooien. Maximum leeftijd was 50 jaar – ik was 10 jaar te oud, maar waagde toch een kans – en zo zie je maar dat je nooit te oud bent om je droom waar te maken. Corona gooide roet in het eten waardoor deze musical wordt uitgesteld tot 2022.

Muziek is voor mij een manier van expressie: uiting van gevoelens, weergeven van emoties, genieten omdat het publiek geboeid naar je luistert. Deze passie is mijn brandstof, mijn drijfveer. Heb je nog geen hobby, probeer dan zeker muziek. Elke muziekschool heeft voor kinderen en volwassenen een mooi aanbod.

Kijk hieronder naar het filmpje en laat je meeslepen door de muziek. Jaag je dromen na, durf voluit te leven en ga 100% voor je passies!

M.J.