Oud-leerling in de kijker: Frederic Rousseau

Oud-leerling in de kijker: Frederic Rousseau

OLVI leerde je kennen in 2003, toen je voor de richting Boekhouden & Informatica koos.  
Je grote droom was toen informaticus worden. Kwam die droom uit?   

Niet echt! Hoewel ik maar twee jaar op OLVI vertoefd heb, herinner ik me die periode als een heel leuke tijd. Nadien ben ik dan ICT gaan studeren, dat heb ik niet lang volgehouden. De volgende studierichting die ik volgde, was journalistiek. Die 4 jaar moest ik knokken voor de vreemde talen, maar ik ontdekte er wel dat ik “geluid” wou gaan doen. Toen ik afgestudeerd was, meldde ik mij aan in Mechelen voor de éénjarige BANABA BATAC (Toegepaste Audiovisuele Communicatie). Tijdens mijn intakegesprek zei ik: “Ik wil klankman worden”, wat de selectieverantwoordelijke van Thomas More Mechelen maar nét kon overtuigen. Gelukkig kreeg ik daar les van echte geluidsexperts en liep ik stage bij Johan Somers.  

 

Aan welke producties heb je ondertussen meegewerkt?  

Mijn allereerste reeks was Red Sonja, onder de vleugels van Johan Somers. Nadien volgden onder meer Make Belgium Great Again met Frances Lefebure, enkele afleveringen bij De Columbus en Iedereen Beroemd, dus ik werkte zowel voor VTM als voor VRT,… Ik werk ook vaak mee aan reclamespots voor bedrijven.  We leggen momenteel de hand aan de laatste opnames voor #LikeMe. Wat hierna volgt, dat zien we wel. Je weet nooit wat er nog komt!  

 

Het grote publiek kent vooral Pascal Braeckman, heb je ambities om even bekend te worden? 

Hoewel ik Pascal een uitstekende geluidsman vind en hij veel knappe dingen heeft gerealiseerd, wil ikzelf liefst anoniem blijven als technicus. Bekendheid leidt soms de aandacht af op een evenement, waardoor we ons werk niet meer anoniem en dus minder efficiënt kunnen doen.  

 

Heb je nog tips voor onze leerlingen?  

Soms moet je gewoon dingen durven vragen en de sprong wagen.  Ik werk vooral op zelfstandige basis. Ik moet dus ook goed nadenken over wat financieel het interessantst lijkt, baseer je daarop om de juiste beslissingen te nemen.  

 

We wensen je nog veel succes met je firma DeKlank en tot hoors!  

C.S.