Privé-rondleidingen… dat kan!

Privé-rondleidingen… dat kan!

Niets is beter dan een nieuwe school te verkennen met een persoonlijke begeleider!

Die overtuiging zette de werkgroep ‘opendeurdag’ ertoe aan om voor al onze bezoekers op 12 maart een persoonlijke ontvangst en begeleiding te voorzien. Ouders van kinderen die momenteel nog in het 5de of 6de leerjaar zitten, konden een afspraak maken om samen met hun kind onze school te komen bezoeken en tegelijkertijd kregen ze een antwoord op al hun persoonlijke vragen over de overstap naar het secundair onderwijs.

De rode loper werd uitgerold, een route doorheen de school werd uitgestippeld en alle info werd tentoongesteld. Van ’s morgens vroeg voelde je al een aanstekelijk enthousiasme binnen het leerkrachtenkorps. Iedereen had er duidelijk zin in om zijn/haar beste beentje voor te zetten en met veel passie te vertellen over onze school. Eindelijk mochten we nog eens laten zien waar OLVI voor staat!

Het kon niet anders dan dat dit enthousiasme zou afstralen op onze bezoekers. Dat was duidelijk te merken aan het einde van de rondleiding: de mensen bleven gezellig nog wat napraten met een drankje in de hand. Het enthousiasme werkte zelfs zo aanstekelijk dat er achteraf nog verzoeken kwamen om onze school te bezoeken. Fijn om te merken dat mensen een gezonde nieuwsgierigheid hebben naar wat er echt binnen onze schoolmuren gebeurt.

Op 17 mei zwaaiden onze deuren opnieuw open en werden er weer verschillende gezinnen rondgeleid en geïnformeerd over onze school. Deze twee momenten leidden ondertussen ook tot heel wat inschrijvingen voor het eerste jaar. En dat is fijn, want zo kunnen wij ook volgend schooljaar weer aan de slag om die talenten in al die takken te laten groeien en bloeien!

E.V.