Onze Lieve Tuin

Onze Lieve Tuin

Dat is de naam die de leerlingen van de eerste graad bedachten voor de nieuwe tuin die dit schooljaar werd aangelegd op de campus Brandstraat. In een uithoek van onze speelplaats waar tot dan enkel een hek en betonklinkers te zien waren, verrees een groene oase. Deze transformatie had wel wat voeten in de aarde zoals te zien is op de foto’s.

Tot anderhalve meter werd de ondergrond uitgegraven en nadien opgevuld met voedzame aarde zodat alle aanplantingen goed zouden kunnen groeien. Het geduld van onze leerlingen werd op de proef gesteld. Na enkele weken van hard werken door de tuinaanleggers, leek het alsof we eindelijk zouden kunnen gaan genieten. Helaas hadden onze grasjes nog wat tijd nodig om te bekomen en zich goed te hechten. Dit gaf ons dan weer wat extra tijd om op zoek te gaan naar een gepaste naam en om een plechtige opening voor te bereiden.

Verschillende leerlingen en leerkrachten deden een suggestie voor een naam. Uit deze suggesties werden 5 namen geselecteerd waarop leerlingen en personeelsleden konden stemmen. Met een nipte meerderheid haalde ‘Onze Lieve Tuin’ het van ‘Groenstraat’.

Op vrijdag 18 maart was het dan eindelijk zover: de officiële opening van Onze Lieve Tuin. Onder een stralende zon werden onze leerlingen toegesproken door de directie, mevr. De Ridder (schepen van onderwijs) en dhr. Dewandelaere (schepen van jeugd en tevens oud-leerling). Het lint werd doorgeknipt en de naam onthuld. Onze tuin kon officieel in gebruik genomen worden en dat deden onze leerlingen duidelijk met veel plezier: een leerling maakte meteen een koprol in het malse gras!

Er werd gekozen voor een combinatie van gras en een aantal zitelementen in hout om er een heerlijke chill-zone van te maken. De kers op de taart is onze wilgenhut. In het begin leek het een eenvoudig hutje, gemaakt van takken. Ondertussen komt de hut helemaal tot leven: frisse groene blaadjes maken het geheel nog mooier. Wij hopen in ieder geval dat onze leerlingen nog veel plezier zullen beleven aan deze extra groene zone op onze school.

E.V.