Beste OLVI-eerste graad
Ik heb in de lagere school goede resultaten behaald. Ik ben wel nieuwsgierig, maar weet nog niet zeker wat ik graag zou studeren en al helemaal niet wat ik later wil worden. Welke mogelijkheden heb ik bij jullie op school?

Vraag van Jana

Leerling 6de leerjaar

Beste  Jana
Bij ons op school heb je in 1A de keuze tussen 1A met verkennende projecten of 1A met Latijn. In de verkennende projecten laten we je proeven van de drie basisopties die je in het tweede jaar bij ons op school kan kiezen. Als je echter geïnteresseerd bent in een nieuwe taal en bereid bent om hard te werken gedurende het ganse jaar, raden en we je 1A met Latijn aan. Hieronder kan je meer informatie terugvinden over onze verschillende domeinen.

Antwoord OLVI-eerste graad

Beste OLVI-eerste graad

Ik heb in de lagere school goede tot zeer goede resultaten behaald. Ik heb geen problemen met de basisvakken, ik ben taalgevoelig en verslingerd op geschiedenis. Ik werk graag en mijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

Vraag van Mohamed

Leerling 6de leerjaar

Beste Mohamed
In 1A met Latijn willen we je een nieuwe taal laten ontdekken die sporen achterliet in het Frans, het Italiaans, het Spaans en zelfs een beetje in het Nederlands. We willen je laten leren hoe taal in elkaar zit en willen je laten nadenken over de mens.

Antwoord OLVI-eerste graad

 

Extra woordje uitleg over 1A

In 1A hebben alle leerlingen hetzelfde gemeenschappelijk gedeelte. In de 5 overige uren maak je de keuze tussen 1A taal en cultuur met Latijn (4u) of 1A met verkennende projecten (2u). Beide opties worden aangevuld met 1 of 3 FLEX-uren.

FLEX-uren

Op OLVI vinden we het belangrijk om elke leerling uit te dagen in zijn/ haar tempo en mogelijkheden en/ of te ondersteunen waar nodig. Daarvoor zijn er zowel in het eerste als tweede jaar FLEX- uren. Hierin wordt gewerkt aan verdiepingsleerstof (extra leerstof, iets moeilijkere opdrachten) voor de sterkere leerlingen en remediëring (herhaling van de geziene leerstof) voor de leerlingen die het wat moeilijker hebben met een bepaald deel van de leerstof. Deze FLEX-uren worden dan ook voornamelijk ingevuld met de leerstof uit de vakken Nederlands, Frans en wiskunde. Ook de lessen leefsleutels, leren leren en ICT krijgen een plaats in deze uren.

Maak kennis met onze domeinen.

STEM in 1A

STEM in 1A

1A met verkennende projecten

Klik op het logo voor meer info