.

Voor 2A maak je een keuze uit 1 van onze 4 domeinen. Na een jaartje verkennen en ontdekken in 1A maak je die keuze op basis van je interesse. Van deze basisoptie zal je een jaar proeven. Als het je bevalt, kan je ook in onze tweede en derde graad verder gaan in deze domeinen. Toch is het geen beperking in je mogelijkheden voor het derde jaar.

Beste OLVI-eerste graad
Na een jaartje Latijn heb ik echt de smaak te pakken. Mijn punten waren heel goed en ik leer graag voor de taalvakken. De inleiding tot het Grieks was wel leuk maar hier gaat mijn interesse niet echt naar uit.

Vraag van Julie

Leerling 1A - met Latijn

Beste Julie

Vermits het Grieks je niet echt interesseert raden we je de basisoptie Latijn aan. Je graaft je dieper in in het Latijn, zodat je in staat bent eenvoudige teksten te lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan de levenswijze van de oude Romeinen, hun geschiedenis en hun cultuur.

Antwoord OLVI-eerste graad

Beste OLVI-eerste graad
Ik zat dit jaar in 1A met Latijn, dit bleek niet echt mijn ding te zijn. Ik ben eerder geïnteresseerd in de handelswereld. Ik zou graag volgend jaar Latijn laten vallen en liever naar een basisoptie gaan waar ik meer met een computer aan de slag kan. Ook het ondernemen zit me wel in het bloed, zegt iedereen…

Vraag van Lars

Leerling 1A - met Latijn

Beste Lars

Het kan altijd dat Latijn je ding niet is. Niet getreurd! Als je echt geïnteresseerd bent in media, ICT en ondernemen kan je best opteren voor 2A met Economie en organisatie. In deze basisoptie staan ICT-vaardigheden, probleemoplossend leren denken en economische actualiteit centraal.  Hier zal je dus je ondernemersskills verder kunnen trainen en je talenten kunnen botvieren.

Antwoord OLVI-eerste graad

Beste OLVI-eerste graad
Ik zat dit jaar in 1A8 met verkennende projecten.Vooral het vak Mens en samenleving trok mijn aandacht omdat we daar veel leerden over onze maatschappij. Ik vond het ook heel leuk dat we tijdens de FLEX-uren en verkennende projecten andere leerlingen leerden kennen. We zaten dan samen met leerlingen uit andere klassen. Hierdoor heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt. Ik hou ervan om anderen te helpen wanneer zij het een beetje moeilijk hebben. Welke basisoptie kan ik dan best kiezen?

Vraag van Sofie

Leerling 1A - met verkennende projecten

Beste Sofie

De keuze voor een basisoptie maak je door naar je eigen interesses en talenten te kijken. In jouw geval raden we je 2A met basisoptie Maatschappij en welzijn aan. Je gaat meer te weten komen over de sociale aspecten van de mens en de manier waarop menselijke relaties werken. Je zal als persoon groeien en een gezonde levensstijl ontwikkelen. Ook creativiteit en praktisch aan de slag gaan, komen regelmatig aan bod.

Antwoord OLVI-eerste graad

Beste OLVI-eerste graad
Dit jaar zat ik in 1A6 met verkennende projecten. Ik was omver geblazen door het project STEM. Daar konden we onze creativiteit de vrije loop laten gaan en mochten we zelf een heuse escape room ontwikkelen. Door wetenschappelijke proefjes en puzzels op te lossen konden we stap voor stap onze weg naar buiten vinden. Mijn interesses liggen ook in de vakken techniek en natuurwetenschappen. Ik moet nu kiezen wat ik volgend jaar wil volgen, maar ik weet het nog niet zo goed. Wat zouden jullie mij aanraden?

Vraag van Mila

Leerling uit 1A6 - met verkennende projecten

Beste Mila

Het spreekt voor zich dat jij je weg zal vinden in 2A met basisoptie STEM. Daar zal je uitgedaagd worden om alledaagse fenomenen te verklaren en er nadien creatief mee aan de slag te gaan. Waarom valt een vlieg die op het plafond zit niet en een appel die je loslaat wel? Je zal een groter wetenschappelijk inzicht krijgen door proefjes uit te voeren.

 

Antwoord OLVI-eerste graad