Beste OLVI-eerste graad

In de lagere school behaalde ik geen getuigschrift. Daarom ging ik dit schooljaar voor een jaartje in 1B. Daar voelde ik me heel goed. Omdat we maar met twaalf in de klas zaten, kon de leerkracht mij beter helpen en kon ik beter volgen tijdens de les. Ik heb ondervonden dat ik daardoor veel betere punten haal en dat wil ik volgend schooljaar zo houden. Wanneer ik mijn vrienden uit 1A hoorde praten over het studeren voor de proefwerken, was ik blij dat wij projecten in de plaats hadden. Hier werkten we samen rond een bepaald thema en deden we leuke activiteiten. Kan ik zonder problemen naar 2B volgend schooljaar?

Vraag van Charlie

Leerling 1B

Beste Charlie

De meeste leerlingen gaan na 1B naar 2B met basisopties economie en organisatie en maatschappij en welzijn. Dit lijkt ons voor jou dan ook de meest logische keuze. We wensen je alvast heel veel succes!

Antwoord OLVI-eerste graad

Beste OLVI-eerste graad

Dit schooljaar verliep voor mij heel moeilijk. Ik had slechte punten voor verschillende vakken en ik hou er niet van om veel voor school te moeten werken. Ik ben veel liever met mijn handen bezig in plaats van altijd achter die boeken te moeten zitten. Dat werd mij helemaal duidelijk tijdens die proefwerkenreeks. Ik zag de leerlingen van 1B allerlei leuke projectactiviteiten doen en was jaloers dat ik daar niet mocht aan deelnemen. Wat is de beste keuze voor mij voor volgend schooljaar?

Vraag van Charlotte

Leerling 1A - met verkennende projecten

Beste Charlotte

Wat jammer dat het voor jou niet zo goed liep. Gelukkig hebben we voor jou DE oplossing. In 2B heb jij nog veel mogelijkheden. In 2B ligt de klemtoon meer op het praktische dan op het theoretische. Zo kan je je andere talenten aanspreken en ga je al meteen kennismaken met beroepen die je later zou kunnen doen. Je maakt al kennis met de domeinen economie en organisatie en maatschappij en welzijn”. Van die proefwerken moet je alvast niet meer wakker liggen, want ook in 2B organiseren we uitdagende projectweken

Antwoord OLVI-eerste graad

Extra woordje uitleg over 2B

Je hebt in 1B reeds een goede basis gelegd om op verder te bouwen in 2B. Kom je van 1A? Geen probleem! Met jouw stevige achtergrond kan je perfect aansluiten in 2B.
Anders dan in 2A, hoef je nog geen keuze te maken tussen de verschillende basisopties. Naast je gemeenschappelijk pakket met algemene vakken (20 u.), proef je het hele jaar door van de beide domeinen die wij op school aanbieden.
In de FLEX-uren werken we verder aan je sociale vaardigheden en dagen we je uit waar nodig. We stomen je klaar voor de studierichtingen in het derde jaar. Je ervaringen in 1 en 2 zorgen ervoor dat je bewust kan kiezen voor een studierichting die past bij jouw interesses en talenten. Ook in 2B zijn er geen proefwerken. Op het einde van elk trimester werk je rond een bepaald thema binnen een projectweek.

Maak kennis met onze basisopties