Taal en communicatie takes the picture

Taal en communicatie takes the picture

Wie dacht dat dit een puur theoretische richting was, is verkeerd. De leerlingen van 3.12 Taal en communicatie zijn reeds ijverig gestart dit jaar met allerlei kleine communicatieprojecten binnen het vak PR. Zo ondersteunden zij werkgroepen bij hun activiteiten door hen te voorzien van publiciteit, namen deel aan de leerlingenraad en kregen inzichten in de wereld van de fotografie. Hoe dat gebeurde kan je hieronder lezen en zien. 

Maxime en Noam werden door dhr. Van Looy,  jawel onze fotograaf op school, ondergedompeld in de wereld van het beeld, meer bepaald die van de fotografie. Zo leerden zij tijdens een workshop welke camera’s er bestaan, dat je foto’s op verschillende manieren kan bekijken en nemen en dat het onderwerp niet altijd in het midden van de foto moet staan. Na theorie volgde natuurlijk de praktijk en konden zij alles toepassen. Om dit verhaal een juist vervolg te geven, gingen zij een week later naar het fotomuseum (FOMU) in Antwerpen.  

Eerst maakten de leerlingen onder begeleiding van mw. Algoet en mw. Mendels een wandeling doorheen de stad, waar ze de geleerde zaken in de praktijk konden omzetten. Ze moesten onder andere een fotoreportage maken van wat ze tegenkwamen in de stad. Een andere opdracht was om fotomateriaal te voorzien waarmee ze aan de slag konden om een kerstkaart te maken.  

Het fotomuseum had wel een speciale tentoonstelling, het onderwerp was namelijk ‘Masculinities, Liberation through Photography’. Hier kwamen taboe en vooroordelen ook als thema aan bod. 

De leerlingen maakten voordien al kennis met het programma ‘Canva’ ,waarin ze leerden werken en waarbij ze voor elke klas van het 3de middelbaar een kalender opstelden, die nu in de klassen ophangt. 

Het was al een bewogen begin van het schooljaar, benieuwd wat 2022 in petto heeft.  

S.M.