Rode Neuzen op OLVI

Rode Neuzen op OLVI

Ook dit jaar hebben de leerlingen en leerkrachten van de 2de graad Zorg en Welzijn / Voeding-Verzorging hun steentje bijgedragen aan de Rode Neuzen-actie. Ze hebben namelijk een hele week lang heerlijke koekjes, wafeltjes en cupcakes gemaakt en deze lekkere creaties verkocht op de speelplaats en de Grote Markt. Er waren ook actiepakketten. Ongeveer 1200 cupcakes, 1300 wafels en 1900 koekjes werden verkocht en meer dan 1500 euro is ingezameld om de Rode Neuzen actie van dit jaar te steunen, zodat meer leerkrachten zich kunnen opleiden tot een ‘Sidekick Sam’.

“Sidekick Sams” zijn leerkrachten die problemen bij jongeren tijdig opmerken en deze jongeren dan bijstaan. Niet iedereen in deze periode heeft iemand om tegen te praten, daarom willen zij een luisterend oor zijn.

De leerkrachten mevrouw Buelens, mevrouw Vleminckx en mevrouw Pintens hebben deze editie weer super georganiseerd en door hun inzet is onze school ook gedoopt tot “Rode Neuzen School”.

Met de opbrengst steunen we niet enkel de Rode Neuzen, maar maken we van onze school ook een aangenamere plek. Zo werd vorig jaar met de extra opbrengst van vorige edities de overdekte speelplaats van de tweede en derde graad voorzien van stoelen en tafels om deze plek wat gezelliger te maken, wat zeer goed gelukt is. Ga zeker eens kijken of nog beter: maak er gebruik van! 

Z.D.