Oud-leerling gespot op de TV!

Oud-leerling gespot op de TV!

Oud leerling gespot op de tv!

Jonge wolven is een programma op VTM dat inspirerende jonge ondernemers volgt. Oud-leerling Ian Hesbeens (afgestudeerd 2016) komt samen me oud-leerling Moost Tits (afgestudeerd 2006) in beeld in het verhaal Alexander Van Laer, co-founder van Qallo, een Esports performance bedrijf.

Qallo focust op twee zaken: supplementatie en fysieke & mentale performance. Heel wat gamers krijgen dagelijks een – veel te – hoge dosis cafeïne binnen. Dat leidt vaak tot concentratie en slaapproblemen. Daarom brachten ze bij Qallo focus- en slaapsupplementen op de markt. En dat allemaal zonder cafeïne en met enkel hoogwaardige ingrediënten. Daarnaast hebben ze een eigen trainingscentrum waar ze Esporters kunnen begeleiden.

Oud-leerling Ian werkte via marketingbureau Atlasnine mee aan de opzet van de Qallo webshop, de digitale marketingcampagnes en enkele technische zaken. Daarnaast hielp hij hier en daar mee aan de opbouw van het performance center.

Ian komt enkele keren kort in beeld tijdens het programma. In een van de afleveringen bespreekt hij samen met founders Moos Tits (tevens ook oud-leerling van OLVI), Niels Peetermans en Alexander de designs van de labels die op de verpakkingen van de Qallo-supplementen zullen komen. “Eerst voel je je wat onwennig wanneer die camera op je gericht staat. Je let op elke beweging en uitspraak die je maakt, maar na verloop van tijd wen je daar wat meer aan en doe je gewoon alsof de camera’s er helemaal niet zijn”, lacht hij.

Ondanks zijn korte passages werd hij toch door enkele vrienden en familie gespot. Ook door ons bij OLVI.

Ian werkt nu net iets langer dan een jaar bij het in 2019 opgerichte Atlasnine. Hij begon er als tweede werknemer en zag het bedrijf groeien vanaf dag één tot een toffe, dynamische groep. Hij werkt daar voor heel wat klanten aan Facebookcampagnes, webdesigns, videobewerking en mocht zelfs al enkele projecten leiden. “Eigenlijk is elke dag anders. Die afwisseling maakt dat je werkdagen snel voorbij gaan. Je leert altijd wel iets nieuws.”

Toen was COVID-19 daar opeens en kwam er in maart de eerste lockdown. “Dat was wel even wennen”, zegt hij, “waar we voordien kort even met elkaar konden overleggen over bepaalde zaken, moesten we nu opeens een call opzetten.” In juni trokken ze terug naar kantoor waar ze opnieuw in hun vertrouwde omgeving konden werken.

Maar nu thuiswerken opnieuw de norm is, werkt hij terug van thuis. “Voor niemand ideaal, maar intussen zijn we er al meer aan gewend en efficiënter in geworden.” Toch is voor hem het samen werken op kantoor veel leuker. “Maar moeilijk gaat ook!”, sluit hij lachend af.

L.B.