Laptopproject OLVI

Laptopproject OLVI

Weet jij iets over Digisprong? Het Ministerie van Onderwijs besliste om via dit stappenplan alle leerlingen voor te bereiden op de toekomst. De middelbare scholen moeten een ICT-beleid uitstippelen, voor een performant wifinetwerk zorgen, alle leerkrachten vertrouwd maken en laptops aankopen, zodat elke leerling een toestel ter beschikking heeft tegen 2023.

Hoe springt onze school op deze sneltrein? De OLVI-trein was al vertrokken! In september 2020 werd er al een pedagogische studiedag voor alle leerkrachten georganiseerd in het kader van het laptopproject. Een kernteam gaf het project verder vorm en bracht alle praktische zaken, zoals een degelijke wifi-verbinding op de verschillende campussen, in orde. Een grote groep leerkrachten volgt de komende weken nog extra nascholingen om helemaal mee te zijn. Ook volgend schooljaar staan nog enkele nascholingen en onderlinge uitwisseling van expertise op het programma.

Onze leerlingen springen mee op de trein vanaf 1 september 2021. Dan krijgt elke leerling van 1, 3 en 5 een laptop in bruikleen. Op OLVI werken we hiervoor samen met de firma Signpost. Op elke campus zal er een laptopbalie zijn zodat elke leerling en elke leerkracht, elk uur op de laptop kan rekenen.

Elke leerling krijgt dus hetzelfde gestandaardiseerde toestel, dat hij na zijn OLVI-loopbaan weer inlevert en waarvoor hij enkel een waarborg tegen schade of diefstal betaalt.

Je merkt het: OLVI stoomt je klaar voor de digitale toekomst!

Via OLVI NU houden we je op de hoogte van het vervolg.

Nog meer weten? Laptopproject OLVI

 

C.S.