Algemeen directeur, dhr. Van Zwynsvoorde gaat met pensioen

Algemeen directeur, dhr. Van Zwynsvoorde gaat met pensioen

30 juni 2021 wordt voor OLVI niet zomaar de laatste dag van het schooljaar. Dit schooljaar zal dit ook de laatste dag zijn waarop dhr. Van Zwynsvoorde algemeen directeur is van de school. Na een carrière van net geen 40 schooljaren op onze school, gaat hij nu genieten van ‘verlof voor onbepaalde duur’.

Als school zijn wij maar wát blij dat dhr. Van Zwynsvoorde in 1982 een interim aannam in de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie als leraar wiskunde. De jaren erna stonden ook wetenschappen, informatica en toegepaste informatica op zijn lessenrooster. Op 1 september 1997 mocht dhr. Van Zwynsvoorde letterlijk de fakkel overnemen van dhr. Wyns als directeur van de TSO/BSO-school van de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie. In deze functie werkte hij samen met verschillende collega’s en bouwde hij mee aan een stevige basis voor de fusie met het Onze-Lieve-Vrouwcollege in 2001. Hij stond mee aan de wieg van OLVI en het was voor niemand een grote verrassing dat hij in 2010 de taak van algemeen directeur van onze school opnam.

Dhr. Van Zwynsvoorde wordt nog steeds enorm geapprecieerd voor zijn inzet en betrokkenheid bij de school. Naast een man met een enorme kennis op het vlak van beleid, pedagogie, financiën, wetgeving, organisatie, personeel, ICT, patrimonium, enz. is dhr. Van Zwynsvoorde een zeer warme, bescheiden persoonlijkheid waar OLVI en zijn personeel al die jaren heeft op kunnen bouwen. Het is zonder meer duidelijk dat hij zijn pensioen meer dan verdiend heeft, toch zal hij zeker een leegte achterlaten.

De Raad van Bestuur van OLVI had de zware taak om op zoek te gaan naar een nieuwe algemeen directeur voor onze school. Net als in 1982, heeft onze school in 2021 het geluk dat een warme persoonlijkheid met een stevige rugzak knowhow zich heeft aangeboden. Mevr. S. Paesschierssens zal vanaf 1 juli 2021 de taak van algemeen directeur van OLVI opnemen.

Wij kijken er alvast naar uit om samen met haar het OLVI-verhaal verder te schrijven en hopen dat zij zich snel thuis zal voelen op onze school.

Dhr. Van Zwynsvoorde wensen wij een zalige tijd toe die hij zelf mag invullen met al wat hij leuk vindt.

E.V. & C.T.