[Gewoon]… steengoed!

[Gewoon]… steengoed!

[Gewoon]… steengoed! Een andere manier om de lezingen van auteur Luc Descamps samen te vatten is er in onze ogen niet. De schrijver van o.a. de [gewoon]-reeks en verschillende andere bekroonde (jeugd)boeken is ondertussen een gevestigde waarde in de schoolkalender van onze derdejaars en keer op keer blijkt zijn komst naar de feestzaal van de middenschool een voltreffer.
Weinig auteurs weten zo tot lezen aan te zetten als Luc Descamps. Een lezing van hem is dan ook altijd een aparte ervaring. Deze doorgewinterde verteller verstaat de kunst om elke leerling tot op het puntje van zijn stoel te krijgen, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat er af en toe ook iemand van zijn stoel valt… van het lachen. Van bij de eerste minuut pakt hij de aandacht van zijn toeschouwers en laat die niet meer los. Wanneer we hem vragen wat zijn missie is tijdens de schoolbezoeken, antwoordt Descamps steevast dat hij jongeren wil aanzetten om te lezen. Naast het taalvoordeel (beter spellen, uitbreiding woordenschat …) meent hij dat je fantasie en inlevingsvermogen getraind worden en dat lezen helpt om anderen beter te begrijpen en vlotter te communiceren.
De week na de paasvakantie nodigden wij Luc Descamps dus zeer graag uit op OLVI en opnieuw slaagde hij er vlotjes in om de leerlingen te boeien met zijn verhalen. Terwijl hij over zijn boeken en zijn werk vertelde, wisselde hij humor, spanning en diepe emotie met elkaar af en bewees zo dat hij als geen ander de kunst verstaat om een link te leggen naar de dagdagelijkse realiteit van onze derdejaars.

Wie na de lezing van Luc Descamps zin heeft gekregen om één van zijn boeken te lezen, kan steeds via de leerkracht Nederlands een gesigneerd boek bestellen. Je kan eveneens terecht in de bescheiden schoolbibliotheek van de campus Gasstraat. Daar kan je alvast een mooie selectie vinden uit zijn werk en jezelf onderdompelen in de leefwereld van zijn personages.

 

M.V.d.V. & M.J.