2B

Home / 2B

Beste OLVI-eerste graad

In de lagere school ging het niet zo goed. Daarom koos ik dit schooljaar voor een jaartje in 1B. Daar voelde ik me heel goed. Omdat we maar met twaalf in de klas zaten, kon de leerkracht mij beter helpen en kon ik beter volgen tijdens de les. Ik heb ondervonden dat ik daardoor veel betere punten haal en dat wil ik volgend schooljaar zo houden. Wanneer ik mijn vrienden uit 1A hoorde praten over het studeren voor de proefwerken, was ik blij dat wij projecten in de plaats hadden. Hier werkten we samen rond een bepaald thema en deden we leuke activiteiten. Kan ik zonder problemen naar 2B volgend schooljaar?

Vraag van Charlie

Leerling 1B

Beste Charlie

De meeste leerlingen gaan na 1B naar het beroepsvoorbereidend leerjaar (2B). Dit lijkt ons voor jou dan ook de meest logische keuze. We wensen je alvast heel veel succes!

Antwoord OLVI-eerste graad

Beste OLVI-eerste graad

Dit schooljaar verliep voor mij heel moeilijk. Ik had slechte punten voor verschillende vakken en ik hou er niet van om veel voor school te moeten werken. Ik ben veel liever met mijn handen bezig in plaats van altijd achter die boeken te moeten zitten. Dat werd mij helemaal duidelijk tijdens die proefwerkenreeks. Ik zag de leerlingen van 1B allerlei leuke projectactiviteiten doen en was jaloers dat ik daar niet mocht aan deelnemen. Wat is de beste keuze voor mij voor volgend schooljaar?

Vraag van Charlotte

Leerling 1A - Algemene vorming

Beste Charlotte

Wat jammer dat het voor jou niet zo goed liep. Gelukkig hebben we voor jou DE oplossing. In 2B heb jij nog veel mogelijkheden. In 2B ligt de klemtoon meer op het praktische dan op het theoretische. Zo kan je je andere talenten aanspreken en ga je al meteen kennismaken met beroepen die je later zou kunnen doen. Je proeft al van “Office and Retail” en Verzorging-Voeding”. Van die proefwerken moet je alvast niet meer wakker liggen, want ook in 2B organiseren we uitdagende projectweken

Antwoord OLVI-eerste graad