2A

Home / 2A
Beste OLVI-eerste graad
Ik zit dit jaar in het eerste jaar klassieke vorming en heb hele goede punten behaald voor Latijn, wiskunde, Nederlands en Frans. Ik schrijf graag opstellen en ben goed in zinsontleding. Taal, cultuur en literatuur interesseren mij heel erg. De inleiding die we kregen voor Grieks dit jaar vond ik super.

Vraag van Mohammed

Leerling 1A klassieke vorming

Beste Mohammed

De basisoptie Grieks-Latijn zien we voor jou een haalbare kaart. Alhoewel Latijn en Grieks “dode talen” zijn, hebben ze eeuwenlang onze cultuur beïnvloed. Romaanse talen zoals Italiaans, Frans en Spaans stammen rechtstreeks af uit Latijn. Je maakt kennis met de Romeinse beschaving en haar grote betekenis voor de hedendaagse mens.

Naast de studie van het Latijn kom je ook in contact met de taal en cultuur van de Griekse oudheid. Deze kennismaking gaat over de basiswoordenschat en de beginselen van spraakkunst en zinsontleding. Door deze taalstudie ontwikkel je taalgevoeligheid en leer je verbanden leggen tussen oude en moderne talen.

Antwoord OLVI-eerste graad

Gemeenschappelijke deelGrieks-Latijn
Aardrjkskunde1 u.Grieks4 u.
Nederlands4 u.Latijn4 u.
Wiskunde4 u.
Godsdienst2 u.
Frans3 u.
Beste OLVI-eerste graad
Na een jaartje Latijn heb ik echt de smaak te pakken. Mijn punten waren heel goed en ik leer graag voor de taalvakken. De inleiding tot het Grieks was wel leuk maar hier gaat mijn interesse niet echt naar uit.

Vraag van Julie

Leerling 1A - klassieke vorming

Beste Julie

Vermits het Grieks je niet echt interesseert raden we je de basisoptie Latijn aan. Je graaft je dieper in in het Latijn, zodat je in staat bent eenvoudige teksten te lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan de levenswijze van de oude Romeinen, hun geschiedenis en hun cultuur.

Antwoord OLVI-eerste graad

Beste OLVI-eerste graad
Ik zat dit jaar in 1A2 en volgde de talentmomenten W&T en English class. Naast goede punten voor de algemene vakken waren natuurwetenschappen en W&T mijn lievelingsvakken. Ik zou mij graag meer willen informeren over wetenschappen. Welke basisoptie kan ik dan best kiezen?

Vraag van Lars

Leerling 1A - Algemene vorming

Beste Lars

Proficiat met je schitterende rapport! Als je echt geïnteresseerd bent in wetenschappen en de maatschappij kan je best opteren voor 2A met Moderne wetenschappen. In het vak Socio-Economische Initiatie maak je kennis met de hele maatschappelijke structuur: het gezin, de bedrijven, de overheid, het buitenland. Rond deze thema’s staat de actualiteit centraal. In het vak wetenschappelijk werk willen we je vooral zelf laten ontdekken wat “aan wetenschappen doen” is. Hier zal je je interesses en talenten kunnen botvieren.

Antwoord OLVI-eerste graad

Beste OLVI-eerste graad
Ik zat dit jaar in 1 Latijn, dit bleek niet echt mijn ding te zijn. Ik ben eerder geïnteresseerd in de handelswereld. Ik zou graag volgend jaar Latijn laten vallen en liever naar een basisoptie gaan waar ik meer met een computer aan de slag kan.

Vraag van Sofie

Leerling 1A - Klassieke vorming

Beste Sofie

In dat geval raden we je 2A – Ondernemen aan. In de lessen IBEC leer je een reeks begrippen ivm het handelsleven, zowel op rekenkundig als administratief vlak. Je economisch denken wordt gestimuleerd. In ICTV leer je efficiënt het toetsenbord beheersen en zo krijg je automatismen doe broodnodig zijn als je met de computer gaan werken.

Antwoord OLVI-eerste graad

Beste OLVI-eerste graad
Dit jaar zat ik in 1A6 en als talentmomenten deed ik “Cook and co en English Class”. Ik vond het vooral leuk dat we in de talentmomenten andere leerlingen leerde kennen. We zaten dan samen met leerlingen uit andere klassen. Hierdoor heb ik nieuwe vrienden gemaakt die ik misschien anders niet zou leren kennen hebben. Mijn interesses liggen ook in de vakken techniek en natuurwetenschappen. Ik moet nu kiezen wat ik volgend jaar wil volgen maar ik weet het nog niet zo goed. Wat zouden jullie mij aanraden?

Vraag van Mila

Leerling uit 1A6 - Algemene vorming

Beste Mila

We merken dat je snel vrienden maakt en graag met andere mensen omgaat. Tijdens de lessen Cook and co moest je alvast veel samenwerken, dus dit is echt één van je talenten. Met je handen werken en op een praktische manier aan de slag is ook je ding. Daarom lijk ons STV (Sociale en Technische Vorming) echt iets voor jou!

In deze basisoptie bestudeer je de mens en zijn samenleving vanuit sociaal en technisch standpunt. Het vak STV biedt je de kans om je organisatietalent en zelfstandigheid te ontwikkelen. Je leert probleemoplossend denken. Dit alles doe je aan de hand van gevarieerde opdrachten waarbij je alles wat je geleerd hebt onmiddellijk in de praktijk toepast.

 

Antwoord OLVI-eerste graad