Welk domein kies jij?

Op de opendeurdag in maart informeerden we onze bezoekers voor het eerst over de domeinen die OLVI in de tweede en derde graad aanbiedt. Nu het nieuwe schooljaar zich weer aanbrengt gaan we verder op dit elan. Leerlingen maken naargelang hun interessegebied een keuze tussen de verschillende domeinen ‘economie en organisatie’, ‘taal en cultuur’, ‘maatschappij en welzijn’ en ‘stem wetenschappen’. Binnen deze domeinen kiezen ze voor een studierichting die past bij hun niveau en studiemethode. Op deze manier willen we vermijden dat leerlingen in hokjes van ASO, TSO of BSO worden geplaatst. We hopen onze domeinen in de toekomst ook verder te kunnen uitbreiden en aanvullen zodat we aan de noden van elke leerling kunnen voldoen.

Ook nieuw in het zesde jaar ASO is de invoering van keuzevakken. De zesdejaars kunnen, bovenop hun standaardpakket, een keuze maken uit: Spaans, economische overlevingskit, fotografie/tinkerlab en fotografie/debat.

Nog geen plaatsje gereserveerd? Geen nood, de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar, van het 1ste tot en met het 7de jaar, starten opnieuw op donderdag 20 augustus. Elke werkdag van 9 tot 18 u, iedere dinsdag tot 20 u. en op zaterdag van 9 tot 13 u.