Oud-leerling in de kijker: ARNO ADDIERS

Oud-leerling in de kijker: ARNO ADDIERS

 

Wie ben je? Stel je even voor. 

Ik ben Arno Addiers, ondertussen 26 jaar jong wat wil zeggen dat ik 8 jaar geleden ben afgestudeerd op OLVI in Boom. Ik ben als jonge knaap binnengewandeld in de middenschool en ben als volgroeide 18-jarige terug buiten gewandeld na het zesde jaar. 

Na OLVI ben ik aanbeland in de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen, waar ik heel wat leuke, leerrijke en minder leuke jaren heb beleefd als volwaardig student. Ondertussen houd ik me voltijds bezig als Business Analist, wat zich afspeelt in de IT-sector. Kort gezegd krijg ik vooral te maken met computers, veel cijfers en leuke meetings. 

 

Wanneer ben je afgestudeerd aan OLVI? Welke studierichting volgde je? 

Ik ben afgestudeerd in 2013, na een ontdekkingstocht van enkele jaren binnen de verschillende richtingen van OLVI. Zo startte ik in wetenschappen om daarna verder te gaan in Humane wetenschappen en te eindigen in STW (Sociaal-Technische Wetenschappen). 

 

Heb je hogere studies gevolgd? Zo ja, welke en wanneer ben je afgestudeerd? 

In 2013 had ik de ambitie om kinesist te worden en heb ik me gewaagd aan deze zware studies aan de Universiteit Antwerpen. Eenmaal op de universiteit bleek het toch niet zo evident en leek het me een beter idee om voor iets anders te kiezen. Zo ben ik in 2014 gestart aan Toegepaste Informatica aan de KdG te Antwerpen (op de Groenplaats). Dit lag me wel en deze studies heb ik dan ook afgemaakt. Ik ben afgestudeerd in 2018 en was dan klaar om het werkveld te betreden. 

Ik heb tweeënhalf jaar gewerkt als werknemer bij The Business Analist. Op 1 april 2021 ben ik zelfstandige geworden, dit nog steeds in dezelfde sector met dezelfde job. 

 

Je stampte net een eigen product/onderneming uit de grond, vertel! Hoe kwam je op het idee? 

Zoals we allen weten – en ik link dit liever niet te vaak aan iets negatiefs zoals corona – is sinds 2020 het digitale tijdperk écht aangebroken. In sneltempo werd iedereen in 2020 verplicht om van thuis uit te studeren, te werken, … kortom: te communiceren. 

Het was me al vaker opgevallen dat het enorm belastend kan zijn voor je gezondheid om hele dagen voor een scherm door te brengen. Als IT’er ondervond ik hier ook zelf de nadelen van. Het hoort bij mijn beroep om hele dagen voor de computer door te brengen en het was voor mij dus zeker niet onbekend dat dit gevolgen had. Zelf ervoer ik vooral hoofdpijn en een vermoeid gevoel na een zware werkdag. 

Doordat steeds meer mensen in mijn omgeving steeds meer tijd doorbrachten voor de computer, viel me dit steeds harder op. Zo klaagde mijn vriendin enorm van geïrriteerde ogen en hoofdpijn na haar lange dagen online les als studente. 

Het kon niet anders dan dat ik hier iets tegen zou doen en na wat research kwam ik terecht bij Blue Light Blocking Glasses. Het was me ondertussen al duidelijk dat de klachten te maken hebben met het blauwe licht dat afkomstig is van schermen zoals computer, gsm, tv, tablet, … Nu we in het digitale tijdperk, leven zijn dit toestellen die we dagelijks gebruiken en is het dus niet raar dat er enorm veel mensen last van hebben. Om dit blauwe licht tegen te gaan, ben ik mijn eigen brillen gaan ontwerpen die het blauwe licht volledig afweren. Dit heeft positieve gevolgen voor zowel de mentale als fysieke gezondheid van mensen. 

Zo werd ADDEYES geboren, mijn eigen brillenlijn van Blue Light Blocking Glasses of ook wel computerbrillen genoemd. Ze zijn niet enkel efficiënt, maar ik vond het daarnaast ook heel belangrijk om een ecologisch verantwoord, mooi en kwalitatief product aan te bieden. Tot hier toe vind ik dat ik daar redelijk goed in geslaagd ben. 

Het gaat vooral om zaken zoals hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, slecht slapen, droge of geïrriteerde ogen die verholpen kunnen worden met een computerbril, en dan liefst een van ADDEYES natuurlijk. 😉

We zijn ondertussen zo’n 2 maanden actief en we horen ontzettend lovende reacties van onze klanten. Het wérkt dus echt! 

 

Waarom brillen? 

Naast het enorme voordeel dat mensen kunnen halen uit het gebruik van een ADDEYES- bril, ben ik al van kinds af aan enorm geïnteresseerd in brillen. Vroeger had ik een enorme collectie brillen. Deze had ik niet om te gebruiken, maar gewoon omdat ik het iets enorm fascinerend vond. Het was dus eigenlijk voorbestemd dat het probleem waarmee ik in aanraking kwam, te verhelpen was met een bril. 

 

Hoe zie je het evolueren? Heb je al grote toekomstplannen? 

Voorlopig ben ik ADDEYES gestart in bijberoep. Mijn zelfstandige-statuut biedt mij de kans om dit uit te proberen en te zien waar dit avontuur naartoe gaat. 

Sinds 15 oktober 2021 is mijn eerste collectie te vinden via mijn webshop www.addeyes.be. Het heeft me tot hiertoe al enorm verbaasd hoe alles meteen aansloeg op de markt en ik mag dus zeker niet klagen over de verkoop. 

Ik vind het belangrijk om te blijven evolueren en ben dus ondertussen alweer bezig met de zoektocht naar de uitbreiding van de collectie. 

Voorlopig beweeg ik met kleine stappen, maar natuurlijk zijn er grote dromen waarvan ik hoop deze te verwezenlijken in de toekomst. Moest er ooit een fysieke ADDEYES-winkel komen, zou dit natuurlijk te gek zijn! Zo droom ik er uiteraard ook van om van ADDEYES mijn fulltime job te maken. Het zou geweldig zijn om dagelijks bezig te zijn met iets wat ik zo graag doe als dit. Ik ben dus heel benieuwd waar de toekomst mij zal brengen. 

 

Zijn er zaken die je op OLVI leerde die nu van pas komen? 

Bloed, zweet en tranen die ik op OLVI heb verloren, kan ik eindelijk terugverdienen binnen ADDEYES. Hoe hard ik school ook vervloekt heb, ik besef nu meer dan ooit dat het allemaal een enorm goede leerschool is geweest waardoor ik vandaag ben wie ik ben, waardoor ik vandaag ook ADDEYES kan leiden als een doorzetter die gaat voor zijn doel. 

 

Heb je nog een leuke OLVI-anekdote? 

Sneeuw is een geldige reden om te laat te komen 😉 maar euhm… best gewoon niet te laat komen. 

 

Contactgegevens?

Het zou te gek zijn moesten jullie mijn avontuur willen volgen. Dit kan via volgende kanalen: